OKUL MÜDÜRÜMÜZ FATİH CAN

OKUL MÜDÜRÜMÜZ FATİH CAN

OKUL MÜDÜRÜMÜZ FATİH CAN 2013 yılı Kasım ayında müdür yardımcısı olarak atandığım Armutlu İlkokulu/Ortaokulu’na  09/01/2015 tarihinde  yeniden yapılan sınava dayalı atama ile idareci olarak Armutlu İlkokulu/Ortaokulu’na yeniden atandım ve şu an müdür olarak görevimi sürdürmekteyim.

       2013 yılında atandığımda okul aile birliği, veliler ve öğretmenlerin de destekleri ile başlattığım ‘’SINIFLAR TEKNOLOJİYE  , ÖĞRENCİLER  KALİTELİ EĞİTİME  KAVUŞSUN’’ projesi kapsamında ilk aşamada  Sosyal Bilgiler,Türkçe,Fen Bilgisi  ve 4-A sınıflarını  projeksiyon cihazları ile donattık,bilgisayar ,ses sistemi ile donattık.

     09/01/2015 tarihinde idareci olarak tekrardan Armutlu İlkokulu/Ortaokulu’na idareci olarak   atanmamın ardından da projeksiyon cihazı bulunmayan sınıflarımıza projeksiyon cihazı alımı yaptık. Daha önce projeksiyon cihazı  takılan sınıflara da bakım ,onarım ve yenileme çalışmaları  yaptık.Bugün itibari ile  İlkokul ve Ortaokul bölümünde ki bütün sınıflarımız da projeksiyon cihazı bulunmayan dersliğimiz kalmamıştır.

        Okulumuzun en önemli  sorunlarından biri  okul bahçemizin kilitli  taş döşenmemiş toprak alanıdır. Kışın yağışlarda çamur alanı haline gelen ve okulumuzun içinin de  kirlenmesine sebep olan  bu alanla ilgili İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın Hacı Ömer KARTAL, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Ali Rıza ALABOYUN ve Şube Müdürümüz Kenan YEĞEN beylere  okulumuzu ziyaretlerinde konuyu  iletmemizin neticesinde okulumuza 2000 metrekare kilitli taş ve bordur verilmesi kararlaştırılmıştır. Tarafımızdan zemin hazırlama çalışmaları yapılmış, İl Özel İdaresinden 4 kamyon kum getirilmiş bir o kadar da gelecektir. Kilitli taş gelir gelmez en kısa zamanda   Armutlu Köyü Muhtarımız Recep SERT ’in de destekleri  ile kilitli  taş döşeme işlemi tamamlanacaktır.Taş döşenmesinin  ardından  Spor alanları en kısa sürede hazırlanıp öğrencilerimizin ve köy halkımızın hizmetine sunulacaktır.

   ‘’ Okulumuzun  en öncelikli görevi olan eğitim faaliyetlerinde de ilklere imza atmaktayız. ‘’

        Benim eserim proje yarışması elemelerinde yaklaşık 2000   proje arasından yapılan elemeleri  geçerek Fen alanında  Aksaray ilimizi Kayseri’de temsil eden tek okul  olma onurunu yaşamaktayız. 

       Armutlu İlkokulu/Ortaokulu olarak Armutlu Köyü’nde   yine bir ilke imza atarak  TÜBİTAK  destekli olarak   27-29   Mayıs tarihleri arasında Bilim Fuarı’nı  düzenleyeceğiz.

        8. sınıfta okuyan öğrencilerimizin TEOG sınavında başarılı olmalarını desteklemek amacı ile başlattığımız ‘’ÖDÜLLER SAHİBİNİ ARIYOR’’ kampanyası neticesinde okulumuzda TEOG sınavında ilk  10 dereceyi  yapan öğrencilerimize hayırsever vatandaşlarımız ve velilerimizin de destekleri ile 750 TL para ödülü , 350 TL değerinde de kitap ödülü dağıtarak daha başarılı olmalarını teşvik ettik.

     Ayrıca    bugüne  kadar açılmamış olan ve büyük bir eksiklik olarak gördüğüm Yetiştirme Kursları da öğretmenlerimizin de destekleri  ile 2.dönem itibari ile açılmış öğrencilerimiz eksiklerini en aza indirme imkanına kavuşmuşlardır.

Okulumuzu güzelleştirme ekibi olarak okulumuzun dağınık olarak dikilmiş olan ağaçlarının düzenlenmesi yaptık, ilave olarak  20 kadar armut fidanı , 45 adet gül ve çim ekimi yapmış olup damla sulama sistemi ile de ağaçlarımız sürekli olarak sulanma imkanına kavuşturulacaktır.                                            

                                                                                                                                               Fatih CAN

                                                                                                                                                                                              Okul Müdürü

                                                                                                                                     

10.10.2016 822