2024 Yılı 8.Sınıflar LGS Kapsamındaki Merkezî Sınav Hakkında Açıklamalar

️ Sınav: 2 Haziran
️ Sınav sonuçlarının ilanı: 28 Haziran

13.03.2024 36

• Sınava girmek isteyen öğrenciler; başvurularını velileri ile birlikte 18-29 Mart tarihleri arasında elektronik ortamda e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden isteğe bağlı olarak yapacak. Bu konuda okul müdürlükleri veli ve öğrenciye gerekli rehberliği yapacak.
  • Veli ve öğrenciler;18-29 Mart tarihleri arasında (SON GÜN 29 Mart 2024) e-okul üzerinden sınava başvurularını yaptıktan sonra öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne giderek başvurularını mutlaka okul müdürlüğüne onaylatacak ve başvuru formunun 1 Adet çıktısını okul müdürlüğünden teslim alacaktır. Okul Müdürlüklerince onaylanmayan başvurular kabul edilmeyecektir. Bu konudaki sorumluluk veliye aittir.
  • Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını, onaylanıp onaylanmadığınıe okul üzerinden elektronik ortamda takip edebilecekler.
  • LGS; il, ilçe merkezindeki belirlenen okullarda yapılacak yani öğrenciler farklı okullarda sınava girecekler
  • Öğrenciler sınava girecekleri bina, salon ve sıra bilgilerini 24 Mayıs 2024 tarihinde e okul üzerinden öğrenebilecektir.
  • Öğrenciler bu yıl farklı okullarda sınava girecekleri için sınava giderken mutlaka yanlarında SINAV GİRİŞ BELGESİNİ, KİMLİKLERİNİ götüreceklerdir.
  • Öğrenci ve veliler 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren “SINAV GİRİŞ BELGESİNİ” öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüklerine giderek onaylı çıktı olarak alacaklardır.
  • Sınava başvuru ücreti alınmayacak.
  • Mücbir sebepten (nakil, zorunlu ikamet değişikliği, mevsimlik işçi, tayin nedeniyle yer değişikliği gibi) başka illerde bulunan öğrencilerin velileri, öğrencinin durumunu anlatan dilekçe ve belgeler ile sınava girmek istedikleri il/ilçe millî eğitimmüdürlüklerine 28 Mayıs 2024 tarihine kadar başvuru yapacaklardır. Dilekçeler sınav öncesinde oluşturulacak Bölge Sınav Yürütme Komisyonları tarafından değerlendirilerek başvurusu uygun görülen öğrencilerin sınava katılmaları sağlanacaktır.